PEAT proces

Upoznajte se sa efikasnim terapeutskim metodom za brzo i efikasno otklanjanje trauma i problema – PEAT.
Zamislite da sedite na vrhu vrlo visoke planine, tako da možete da vidite čitavu svoju prošlost i da vam potpuno budu jasna vaša ranija ponašanja, da možete da shavtite svoje odnose sa drugima, da imate moć da svesno odlučujete i pravite izbore, da živite život pun smisla.

PEAT je terapeutski metod i sistem duhovnog razvoja čije je tvorac psiholog Živorad Mihajlović Slavinski.

Pomoću tehnika PEAT PROCESA brzo i efikasno se mogu ukloniti dugotrajni problemi kao što su depresije, anksioznost, napadi panike, strahovi, traume, nezadovoljstva, nesigurnost, brige, samosažaljenje, bes, ljutnja, tuga…

Tehnike PEAT PROCESA su bezbedne jer ni ujednom trenutku ne mogu ugroziti i poremetiti vaše emotivno mentalno stanje, sem na bolje.

Seanse u PEAT PROCESU traju u proseku 30 minuta.

Tokom procesa se ne moraju u potpunost iznositi intimnosti i „čeprkati po prošlosti “dovoljno je izneti trenutni problem.

Tokom PEAT PROCESA dolazi do integracije polariteta-suprotnosti.

Prvi PEAT PROCES najčešce dovodi do integracije LIČNIH KODOVA.

„Energetski stubovi koje svojim rođenjem postavljamo na sopstveni ulaz i ti stubovi određuju osnovno igralište našeg duhovnog bića, između kojih igramo osnovnu životnu igru“ – Ž.Slavinski o ličnim kodovima

Ako lični kodovi nisu integrisani naše biće biva rastrzano između ta dva polariteta, klacka se na klackalici svoje životne priče, nesvesno šta mu se dešava a mi se pitamo zašto činimo stvari koje ne želimo.

Lični kodovi kroz naš život menjaju svoju poziciju pozitivnosti i negativnosti, nisu fiksirani. Ono što je bilo pozitvno u našem iskustvu može preći u negativno iskustvo i obrnuto.

U osnovi bez obzira na dualnost koja nas zavarava svi mi imamo jedan osnovni problem u životu koji se ispoljava u raznim varijacijama. Kroz PEAT PROCES taj problem se rašava spajanjem suprotnosti ili integrisanjem ličnih kodova i neutralizacijom istih. Sada bez obzira što su potpuno suprotni oni postaju jedno, sažimaju se i čine celinu.

Lični kodovi su jednostavni kao što su: ljubav i sloboda, moć i nemoć, uspeh i neuspeh, mir i nemir, sreća i nesreća, stvaranje i razaranje…

Integrisanjem LIČNIH KODOVA PEAT PROCESOM:

 • Ne tražite više smisao života nego uživate u životu koji je prepun smisla.
 • Ne živite više u priči koji sami pričate.
 • Značajan deo života postaje jasan.
 • Vraćate se unutar sebe gde vam je i mesto.
 • Bavite se emocionalnim sadržajem sopstvenog iskustva.
 • Integrišete emotivna i mentalna stanja koja su duboko bila u vama kojih niste bili ni svesni.
 • Ne ponašate se više kao žrtva ili pobednik.
 • Shvatate da nema potrebe da se branite ili napadate.
 • Više ne reagujete ka spolja, ka drugim ljudima i okolnostima, već sve što vam se dešava sposobni ste da zadržite i obradite u sebi bez posledica po sebe same.
 • Oslobođeni ste svojih kompulzija.
 • Ne nadmećete se više sa sobom tako što postavljate stalno sebi prepreke.
 • Sposobni ste da se ponašate svesno i odgovorno.
 • Rešavanje problema postaje mnogo brže i efikasnije.
 • Ne trošite previše energije kao nekada na rešavanje problema.
 • Imate mogućnost svesnog izbora.
PEAT ulazi u dubinu, u srž vašeg emotivnog bića.

Tokom PEAT PROCESA ne treba da se osećate bolje, nego bolje i jače da osećate, jer ćete se posle peat procesa osećati bolje. Čak iako posle zvršetka procesa ne razumete i ne možete sebi da objasnite šta vam se dešava, zasigurno ste integrisali jedan emotivno-mentalni deo u sebi koji ce sada ići u pravcu oslobađanja energetskih blokada bili vi toga svesni ili ne.

Razrešenje problema PEAT PROCESOM se ne može izbeći čak i kad bi to hteli.

Kako PEAT proces može pomoći osobama koje mucaju?

Pored svega gore navedenog PEAT proces može pomoci konkretno osobi koja muca da dovede sebe u stanje da se može rešiti svojih strahova vezanih za govor, komunikaciju, interakciju sa drugima. PEAT proces dovodi do gubitka osećaja manje vrednosti zbog mucanja i osećaja hendikepiranosti u komunikaciji sa drugima, jača osobu kao svesnu ličnost, jača njeno samopouzdanje i osoba se posle PEAT procesa oseća sigurno i veruje u svoje govorne sposobnosti tako da je ulaženje u ranije stresne govorne situacije lakše i sa manje tenzije.

Podelite ovaj članak i pomozite nekome ko muca. Hvala. [TheChamp-Sharing]

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Call Now Button